O scurtă istorie a metalelor grele

Postat de: Adăugat: 15.5.2023 12:45.17 Număr vizualizări: 155

15 Mai 2023

heavy metal

O scurtă istorie a metalelor grele

Muzica metal este unul dintre cele mai distinctive și populare genuri din lumea muzicală. A apărut în anii '70 și de atunci a devenit un fenomen cultural, câștigând o urmărire loială în întreaga lume. Iată o scurtă prezentare a istoriei muzicii metal.

Muzica metal are rădăcini în blues, rock și rock-ul psihedelic al anilor '60. În timp ce unele trupe experimentau cu sunetul și creau muzică mai grea și mai agresivă, a fost odată cu apariția formației Black Sabbath în 1970 că muzica metal a început să se contureze ca un gen distinct. Versurile lor întunecate, chitarele puternice și sunetul puternic au pus bazele a ceea ce numim astăzi heavy metal.

După succesul formației Black Sabbath, scena metal s-a extins în anii '70, iar noi subgenuri ale metalului au apărut. De exemplu, glam metalul a devenit foarte popular în anii '80, cu trupe precum Mötley Crüe și Poison. În această perioadă, metalul a devenit și un fenomen vizual, cu extravaganta și prezentarea vizuală jucând un rol important.

În anii '80, muzica metal a început să se împletească cu alte subgenuri. Thrash metalul a apărut cu trupe precum Metallica, Megadeth și Slayer, aducând tempouri mai rapide, riff-uri de chitară agresive și voci aspre. În același timp, s-a dezvoltat și death metalul cu formații precum Death și Morbid Angel, caracterizat prin voci extreme și versuri întunecate.

Anii '90 au adus un alt punct de cotitură în istoria muzicii metal odată cu apariția grunge-ului și a rockului alternativ. Aceste genuri au câștigat o popularitate largă și, pentru o perioadă, părea că metalul își va pierde locul în peisajul muzical. Cu toate acestea, la sfârșitul anilor '90, a apărut nu metalul cu trupe precum Korn și Limp Bizkit, aducând un sunet nou și revitalizând interesul pentru metal.

În secolul XXI, muzica metal continuă să evolueze și să pătrundă în diverse subgenuri. Metalcore, metal simfonic, power metal și multe alte stiluri au apărut, găsindu-și publicul dedicat. Muzica metal și-a dovedit longevitatea și capacitatea de adaptare, rămânând o forță puternică și influentă în industria muzicală.

Steel Shoes&Boots 2020 Toate drepturile rezervate

odkaz

odkaz

odkaz

Preferințe de confidențialitate

Acordul pentru adaptarea conținutului și a promoțiilor
Dorim să vă prezentăm OFERTE ATRACTIVE și REDUCERILE adaptate preferințelor și nevoilor dumneavoastră.

Atunci când vă dați acordul, astfel ne oferiți posibilitatea pregătirii ofertelor și reducerilor bazate pe analiza activității dvs., pe internet.

Ofertele și conținutul pot avea o influență semnificativă asupra decizilor dvs. de achiziție – și din această cauză propunerea se adresează persoanelor de peste 18 ani.

Datorită utilizării tehnologiei cookie și prelucrării datelor dvs. de către steel-bocanci.ro și a parteneriilor săi, vă putem asigura că informațiile afișate vor fi adaptat intereselor dvs. Prin acceptarea prelucrarii datelor, de asemenea și în cadrul profilării, a analizei de piață și a statisticilor, vă va ajuta la găsirea mai rapidă a cea ce vă interesează în magazinul nostru.

 

Principii de confidențialitate

Arata detaliile

Login